miercuri, 4 aprilie 2012

SUA confirma o prezenta mai mare a NATO in Republica Moldova.

  Statele Unite ale Americii vor fi mult mai prezente in Republica Moldova.
O spune Daniell Russel , asistentul adjunct al Secretarului de stat american , in vizita la Chisinau in aceste zile.
  Colaborarea NATO va deveni mult mai stransa in noul context international ,  ca urmare a faptului ca deja din anul 2008 organizatia nord-atlantica si-a afirmat interesul si sustinerea privind apararea integritatii teritoriale a Republicii Moldova.
  Si astazi nu se face altceva decat sa se se reafirme acest interes, in asa fel ca acordul semnat la Bucuresti  sa se puna in practica.
  Nu trebuie uitat ca pilonul de baza al NATO in aceasta zona a Uniunii Europene este Romania , tara care isi asuma in prim plan ,in calitate de gardian al NATO , rolul de supraveghetor si observator al proceselor ce au loc in Republica Moldova , procese care ar putea pune, la un grad mai mare sau mai mic de risc, integritatea teritoriala a Republicii Moldova.

2 comentarii:

George Zaharia spunea...

Orice diplomat stie ca frontiera Europei e la Nistru. Daca faci un sondaj max 10% dintre romani vor Tiraspol ,Rabnita etc in RO. NATO vrea acest petec de pamant ,rmn ca un avanpost spre Eurasia,cine a facut armata stie ca e greu de trecut un curs de apa chiar si acum cu tehnica moderna.Eminescu a zis :de la Nistru pan la Tisa ,nu pan la Bug nici pana in Kazahstan. Aaa. si decat un nou Kaliningrad pe malul Nistrului mai bine o negogiere RM-Ucraina cu schimburi teritoriale ceva de genul raioane ucrainene mejoritar romanesti contra regiunii din stanga Nistrului.

Unknown spunea...

Vorbiti cu niste adevaruri absolute ! diplomatii stiu ...(de und esi de la cine )Ca Eminescu a zis, dar ce eminescu a fost omul adevarurilor absolute ?
Avem acolo romani circa 200 de mii care detin acolo 73% din teritoriu!!!
Terenul lor se gaseste la sate unde extravilanul este mai mare decat extravilanul oraselor unde locuiesc majoritatea rusilor ! sa nu uiti ca in toate orasele exista romani in procente mari , doar Tiraspol 20% dar acolo au plecat circa 20.000 , ceea ce inseamna ca daca se reintorc acasa vor fi peste 25%