luni, 2 aprilie 2012

Ipoteza soc ! Romania ar putea recunoaste RM Nistreana !

   Iata ca Romania ar putea pune piciorul in prag in dosarul de peste Nistru , intr-un mod aproape inedit original si imbatabil !
   In ipoteza in care Romania ar recunoaste un nou stat peste Nistru -se intelege ca in niste conditii net favorabile romanilor de acolo- ar cere in schimb Federatiei Ruse sa recunoasca un nou stat in Balcani, mai precis in Serbia ! Noul stat sa se numeasca  Republica Valahia cu capitala la Negotin !
   Faptul ca Romania  pluseaza  pe masa de joc politic cu o carte puternica in mana ,  arata ca nimic nu vine Rusiei gratis ci totul in lume are un  pret de platit !
    Stim bine ca Serbia si-a gasit tot timpul un aliat in Rusia si nu stim care va fi reactia de la Belgrad !Va parasi Moscova aliatul sau traditional sarb pentru RM Nistreana ?
  Ce ar rezulta daca Romania ar cadea de comun acord cu Rusia in aceasta afacere ? Ne-am trezi cu 5 tari  unde limba romana ar fi limba oficiala de stat, adica la Tiraspol, la Chisinau, la Bucuresti, la Negotin dar si la Novi Sad in Voivodina unde deja aceasta functioneaza .
     In plan intern Republica Moldova ar scapa definitiv de comunisti  pentru ca propaganda lor nu mai are obiect de activitate pentru ca fraiele lor sunt preluate direct de rusi si romani !
  Dupa cum stim , Romania  impreuna cu celelalte tari  membre NATO , au semnat un acord la Bucuresti  in anul 2008 , prin care se garanteaza integritatea teritoriala a Republicii Moldova , deci  Romania este obligata sa  faca acest lucru  , dar ceea ce arata acum Rusiei este pisica neagra cu infiintarea republicii Valahiei , care sa o spunem intre noi , Romania o poate realiza si sa o dobandeasca  fara sa aibe nevoie de Federatia Rusa pentru asta !
   Jocurile se reechilibreaza si aportul Romaniei in acest joc este determinant si esential !
   Un punct enorm si nesperat castigat de Republica Moldova datorita exclusiv aportului Romaniei !
   Asistam la un parteneriat Romania-Moldova care devine tot mai interesant si tot mai strans din motive geo-politice si strategice !

2 comentarii:

George Zaharia spunea...

Da, asta ar fi cea mai inteleapta miscare a diplomatiei romanesti. Recunoasterea RMN (fara Tighina),si o provincie autonoma in cadrul Serbiei(Timoc)in care cele 2 natiuni sarba si romana sa aiba drepturi egale s-ar crea premisele ca in viitor RMN si Timoc sa se uneasca cu viitorul stat unit RO-RM.

Unknown spunea...

dupa cum vedeti trebuie sa se munceasca in detaliu !
nu s-a spus ceva pana acum , dar acum e tipul corect !