luni, 30 mai 2011

NOU ! Proiectul Tisa Romaneasca !


Proiectul Tisa romaneasca prinde contur !

Este vorba despre noua viziune a romanilor asupra vestului tarii, intrucat datele istorice confirma ca inainte de Trianon, in anul 1920, cand s-a stabilit ca granita sa fie mutata la actuala forma , noua Romanie avea granita pe Tisa. Aceasta granita a fost castigata cu arma in mana nu a fost data de pomana de la cineva !

Din momentul in care Ungaria si Budapesta spun clar si tare ca nu mai recunoaste Trianonul , pentru noi romanii este un lucru pozitiv intrucat aceasta inseamna sa ne reluam teritoriul cedat Ungariei in 1920 ! De fapt ce a fost Trianonul pentru romani? Daca pentru maghiari a insemnat posibilitatea de a avea o tara , pentru romani a insemnat cedarea unei parti a Transilvaniei de vest, cam in acelasi fel cum a fost cedata Basarabia si nordul Ardealului mai tarziu ! Deci , Trianonul a fost primul tratat Ribentropp-Molotov pentru noua Romanie nascuta in 1918 !

Multumin , domnule Prim-ministru ungar Orban , pentru ca ne-ati oferit posibilitatea sa ne reafirmam ca tara si sa reamintim tuturor ca nu am unitat istoria noastra !

Si daca Ungaria va deveni un pic mai mica , care este problema Romaniei ? Maghiarii ne-au oferit o posibilitate si noi profitam ! Jocul politic greseala asteapta ! Bagiu-FAPTE -Bucuresti

Niciun comentariu: