joi, 14 aprilie 2011

Ziua Nationala a comemorarii victimelor genocidului sovietic !

de la : Mircea Popescu m.popescu@sbcglobal.net

Camera Deputatilor din Parlamentul Romaniei a adoptat Legea privind instituirea Zilei Nationale in memoria victimelor genocidului sovietic impotriva romanilor din Tinutul Hertei, Bucovina de Nord si din Basarbia care a avut loc ca urmare a ocuparii acestor teritorii ale Romaniei.

Propunerea legislative apartine lui TUDOR PANTIRU, deputat al Diasporei.

Conform Legii, Ziua de 1 Aprilie devine Zi Nationala de cinstire a memoriei romanilor victime ale masacrelor, deportarilor, foametei si altor forme de represiune organizate de ocupantii sovietici. In aceasta zi se organizeaza comemorari oficiale, depuneri de coroane si alte manifestari.

In acest context se inscrie si intiativa societatii romanesti globale a ridicarii Memorialului Patimilor Romanesti, initiativa citita ca Declaratie Politica in plenul Senatului Romaniei, de TITUS CORLATEAN, Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului. Textul acestei initiative poate fi citit si sprijinit prin semnaturi la adresa http://memorialromanesc.org care poate fi accesata direct de pe acest blog.

Pentru ridicarea acestui monument, Nicolae Popa se va deplasa la Bucuresti la sfarsitul lunii Mai unde va continua tatonarile in vederea gasirii unui loc adecvat si pentru a primi aprobarile necesare. Pe locul desemnat se intentioneaza ridicare, pentru inceput, a unui basorelief din bronz care sa reprezinte copia Actului Unirii aprobat la 27 Martie 1918 de Sfatul Tarii de la Chisinau si numele celor 86 de deputati care prin semnaturile lor au initiat procesul Intregirii Romaniei.

Din informatiile primate, o serie de institutii importante de mass-media: Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune si Agentia Nationala de Presa AGERPRES vor prezenta o serie de emisiuni dedicate Zilei Nationale de Cinstire a Memoriei Victimelor genocidului sovietic din teritoriile ocupate ale Romaniei.
Consideram util ca acestea sa fie in prim planul actiunilor de promovare si colectare a unor fonduri necesare ridicarii Memorialului Patimilor Romanesti prin infiintarea unui cont special pentru donatii publice.






Niciun comentariu: