vineri, 18 februarie 2011

Lectia americana, lectia democratiei si Joe Biden la Chisinau.

     Vice-presedintele SUA, Joe Biden vine la Chisinau si inainte de asta va furnizez astazi "lectia americana" privind democratia si dreptul fundamental al omului , care se respecta in SUA.

Este vorba despre cetatenie !
SUA :Ca roman, plecat in America, poti obtine cetatenia statelor unite si devii pentru comunitatea in care locuiesti un romano-american, adica radacinile tale , ale familiei tale si a nationalitatii neamului tau nu se sterg odata ce capeti noua cetatenie, ba mai mult poti pastra si pe cea romana , iar copii tai au dreptul la cetatenia romana, fara ingradiri din partea celui mai puternic guvern din lume !

URSS : Ca roman " luat " in Uniunea Sovietica s-a "obtinut " cetatenia moldoveneasca (stim cum dar nu comentez acum) si este cel putin normal ca orice cetatean roman ce a facut parte din acest stat sa pastreze si cetatenia romana, atat pentru el cat si pentru urmasii lui ! (Minciuna oficiala era ca nu esti roman, adica rusii te prosteau pe fata cu actele tale de roman pe care le aveai la tine, neavand altele !)

Daca s-a proclamat o republica independenta de URSS, ca cea a Moldovei , romanii nostri au ramas cu cetatenia romana si li s-a acordat o noua cetatenie , cea moldoveana ! Pana aici nimic nou ! Dar faptul ca se vrea ca cetatenia moldoveana sa anuleze pe cea romana , fara ca pe buletinul de identitate sa fie specificata nationalitatea romana, aici este o incalcare a dreptului omului,  identica cu cea a fostei Uniuni Sovietice !

Si aici AIE , pana la venirea lui Biden , trebuie sa invete lectia democratiei si sa treaca examenul de drept international , nu numai in fata concetatenilor din Romania , dar de data asta in fata lumii intregi si a SUA !

Succes AIE , stim ca puteti, pentru ca insusi Vlad Filat s-a declarat juridic corect , ca fiind de nationalitate roman, dar cu cetatenie moldoveana ! Deci drumul este batatorit,  trebuie doar parcurs, pentru ca vorbim pentru 80% din populatia tarii !

Niciun comentariu: