luni, 10 ianuarie 2011

Soc ! Descoperire istorica : Rusia a fost vasala Moldovei lui Stefan cel Mare !

În 1483 Ştefan cel Mare şi-a căsătorit fiica Elena (1465-1505) cu Ivan cel Tânăr, fiul marelui cneaz al Moscovei Ivan III. În 1490 Elena, numită de ruşi şi „Elena Voloşanca”, devine văduvă. Peste 8 ani însă (în 1498), fiul său Dimitrie este încoronat drept următorul „mare cneaz al Moscovei, al Vladimirului şi al Novgorodului… Dar…, trec 4 ani şi situaţia se inversează (în 1502): Dimitrie şi mama sa Elena sunt arestaţi; ambii decedează, câţiva ani mai târziu, în detenţie (Elena – în 1505, Dimitrie- în 1509)…


În 1498 bucuria „ţarevnei” Elena a fost atât de mare încât în atelierul său a fost confecţionat un giulgiu care trebuia să imortalizeze actul din 1498. Giulgiul („Ceremonie bisericească”), ţesut cu fire de aur şi argint, a fost plasat în principalul locaş sfânt al Moscovei („Uspenskii Sobor”), la două luni de la ceremonia încoronării lui Dimitrie.
 
 Aceste date inclusiv fotografia giulgiului,  au fost preluate de la Jurnalul Istoricului de Veghe, de la amicul nostru ,  Dr. Veaceslav Stavila (Unimedia.md),  date care fiind mai amanuntit cercetate arata ca de fapt, pe o buna perioada de vreme Rusia a fost condusa de Elena (ca tzarina regenta) cu fiul ei minor, si ca prin legatura directa cu familia de la Scaunul de Suceava , Rusia a fost in conditia de vasalitate fata de Moldova lui Stefan cel Mare!!!
  Implicatiile politice ale vremii au fost importante, intrucat in acea perioada s-au pus bazele expansiunii Moldovei peste Bug pana pe Nipru (cu formarea "Ucrainei"-adica in traducere a "granitei"  intre cele doua state), o expansiune ce a durat cel putin 200 de ani din acel moment.
  Si un alt lucru important este ca,  rusii nu pot sa mai aibe nici un complex de inferioritate  daca sunt condusi de poporul nostru, au  fost condusi deja direct si indirect de familia lui Stefan cel Mare,  prin fiica si nepotul sau.
  In sfarsit avem si noi o tzarina si un tar roman pentru Rusia, dupa ce am certificat ca , noi romanii,  am avut rege pentru Ungaria pentru Bulgaria si pentru spatiul ex-yugoslav ! Aleluia !

Niciun comentariu: