luni, 10 ianuarie 2011

Cutremur in Partidul Popular European ?

     Chiar daca alianta PDL-UDMR apartine partidului popular european, acestia si-au consumat munitia si nu au reusit sa convinga ceilalti membrii populari (Merkel, Sarkozy, Berlusconi) ca jocul pe sub masa a ministrilor de interne francez si german ii lasa descoperiti in partid pe cei doi mari actori ai Europei, respectiv Merkel si Sarkozy.
     Pana una alta PPE si-a aratat ineficienta in actiunile sale continentale, ceea ce face ca sa se ridice problema  managementului continental in aceste conditii si daca nu trebuie schimbat ceva !
     Pozitia proasta se rasfrange si impotriva Ungariei , care in pozitia de presedinte de tura a Europei este pusa in dilema de a sta cu vecinul sau cel mai mare Romania sau de a opta pentru pozitia Germaniei si Frantei cu deteriorarea situatiei bilaterale cu Bucurestiul si chiar excluderea UDMR de la guvernare !
     Iata ca jocurile politice nu ies totdeauna asa cum doresc francezii si germanii, pentru ca mai sunt si alti factori care pot influenta directia politica a Europei.
     O prima reactie a Romaniei , aceea de a nu mai securiza granita de est , pune in garda toata Europa asupra consecintei schimbarii regulilor jocului pe parcursul partidei  promovate de  Franta si Germania ,unde rezultatele sunt imprevizibile si nu totdeauna favorabile continentului.

Niciun comentariu: