vineri, 23 martie 2012

Timofti este presedinte in functie ! Se naste statul bi-republican ?

Acum Timofti , in urma juramantului ,este presedinte in deplinele sale functiuni publice!


Motiv pentru care supun atentiei Consiliului Unirii si Actiunii 2012 sa ia in considerare propunerea mea ca cele doua state romanesti sa semneze un acord impreuna si sa devina un stat format din doua republicii , dar sa se faca o noua constitutie suprarepublicana respectata de ambele tari , ca prima faza politica de integrare, urmand ulterior ca cele doua constitutii , respectiv ale Romaniei si Moldovei sa fie anulate , iar noua Constitutie sa ramana unica si sa intre in vigoare pentru noul si unicul stat !

Se stie ca ambele constitutii de dupa 1989 nu mai satisfac nevoile actuale de dezvoltare a democratiei si prin urmare solutie ca ambele state sa isi formeze o noua constitutie , reprezinta o solutie ce poate rezolva necesitatea juridica dar si pe cea a integrarii celor doua state .

Deja ar trebui sa initiem acorduri bilaterale in care cele doua state sa se angajeze reciproc la servicii comune de aparare , politica externa , servicii de informatii, politica energetica, politica interna , economie, juridic, invatamant , gestionare de fonduri europene etc.

Iata cum se realizeaza pasi clari de integrare intre cele doua state cu costuri , practic ZERO !

Un comentariu:

George Zaharia spunea...

Si uniunea monetara se va face in zona euro. Bine gandit dar ramane ca intotdeauna problema Transnistriei(RMN).Este plauzibil un scenariu : Tighina la RM ,granita pe Nistru ,si recunoasterea rmn ca stat independent insa cu conditii; inlocuirea etnonimului moldovean in favoarea celui de roman populatiei vorbitoare de romana cu tot ce implica : alfabet latin,mass-media,administratie,educatie,biserica etc .