marți, 24 ianuarie 2012

Sarbatorim ziua Unirii de la 1859 !

  Nu exista istoric care sa conteste existenta statului Moldova pana la anul 1859, asa cum nimeni nu contesta existenta statului Valahiei tot pana la aceasta data, dupa care cele doua state s-au unit si a rezultat un nou stat denumit Romania.
  Da sunt si istorici care vor sa vada in actuala Republica Moldova continuitatea statului medieval Moldova ! Nimic mai gresit ! Actualul stat Republica Moldova isi are originea in RASSM de peste Nistru,  stat nascut in 1924 la comanda Moscovei, si care pentru prima oara in 1940 a inglobat Basarabia deja unita cu Romania, si dupa 1945 cu ajustari teritoriale a devenit RSSM in acea perioada sovietica.
  Republica Democratica Moldoveneasca ,rezultata asa,  in urma impartirii imperiului tarist la 1917, era considerata de rusi ca fiind o republica a lor, deci nu independenta, dar care s-a salvat tocmai cu actul unirii cu Romania in 1918 la fel ca si republica Banatului .
 In concluzie actuala Republica Moldova rezultata din RSSM  nu are nici nastere nici istoria Moldovei  inainte de 1859 si respectiv inainte de  1812 cand teritoriul de peste Prut facea parte integranta din administratia si din istoria Moldovei adevarate .
 

Niciun comentariu: