duminică, 22 ianuarie 2012

Rusii si sarbii ies la pescuit de moldoveni si valahi !

   Iata ca pe 22 ianuarie agentii rusiei la Chisinau ies oficial la pescuit cu o manifestatie, zic ei, pentru democratie (care democratie ??)

   Ei vor multe dar pot putine ! Pentru ca au ales gresit data !
  Precum stim, pe 24 ianuarie se sarbatoreste Ziua Unirii Principatelor Romane(impartite in doua fiecare) , ale Moldovei si Valahiei!
   Si daca rusii au impus ,in partea ocupata a principatului Moldovei , limba moldoveneasca, iata ca azi si verisorii lor de sotii si prostii , adica sarbii , au decis sa "introduca" in Serbia,  in partea inca ocupata a Valahiei romanesti , nici mai mult nici mai putin decat o alta limba inventata denumita de ei : llimba Valaha !
   Adica, acelasi stil bolsevic si retrograd de care au avut parte cei din estul Prutului incepand cu 1812 sa aiba acum parte si romanii din sudul Dunarii ocupati de sarbi in 1833 !
   Dar Piata Universitatii , adica romanii curati se ridica si spun ca ce fac sarbii este o lasitate ,pentru ca ei nu au curajul sa accepte realitatea in fata : 30% din teritoriul Serbiei de azi e locuita de romani ! Limba inventata de ei pentru romani , nu inchide problema ci o arata in toata splendoarea ei , tuturor din Romania si din comunitatea europeana in afara Romaniei !

2 comentarii:

George Zaharia spunea...

Regiunea Timoc ar trebui sa devina macar autonoma in cadrul Serbiei in care sa fie oficializata limba(vlaha)romana alaturi de sarba si bineinteles dreptul la invatamant, religie , mass-media in limba romana.O autonomie a Timocului pe modelul Voivodinei.

Unknown spunea...

Da Zaharia e bine ce spui , dar sarbii au experiente proaste cu maghiarii si albanezii , acum cu ai nostri !
Ar trebui sa li se acorde titlul de co-fondatori ai Serbiei moderne macar !