joi, 1 decembrie 2011

Un nou rechizitoriu pentru presedintele Basescu !!

Sentinţa judecătorească în cazul Băsescu vs. Patriciu, îl poate pune pe preşedinte pe marginea prăpastiei în ceea ce priveşte permanenţa sa în viaţa politică.

Şi asta pentru că lui Băsescu i s-a recunoscut meritul în procesul de deliberare a sentinţei că a fost violent cu copilul în cauză.

Dar demiterea nu vine din parlament, ci tot dintr-o aulă de justiţie, pentru că Băsescu ca preşedinte în funcţiunile sale, în momentul electoral în confruntarea cu Geoană, a jurat pe biblie faţă de martori că nu a lovit copilul în cauză.

Acest argument într-un tribunal poate fi adus pe masa judecătorului!!!

Şi asta pentru că în urma celor două evenimente, adică jurământul lui Băsescu (ca preşedinte în funcţie) pe biblie în campanie şi sentinţa tribunalului, se constată că cetăţeanul Băsescu nu are capacitatea de discernământ între ceea ce face (vezi sentinţa) şi ce a afirmat sub jurământ.

Acest lucru îl face pe Băsescu incompatibil cu funcţia ocupată în stat pentru cel puţin două motive:

1-Băsescu jură strâmb ca preşedinte referitor la faptele sale, ceea ce nu ne dă nicio garanţie ca acest lucru nu se mai poate intâmpla sau nu s-a mai întâmplat deja în funcţia pe care o deţine.

2-Băsescu jură mincinos ca preşedinte în raport de faptele sale, omiţând conştient răspunsul la întrebarea solicitată, ceea ce ne arată că a făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză pentru a acoperi fapta sa, ceea ce este mult mai grav.

Un comentariu:

Minel spunea...

D-le Ilie OVidiu BAGIU,
Eu intamplator am urmarit confruntarea electorala si am fost martor, prin intermediul televiziunii publice, la acel moment al juramantului pe Biblie al Presedintelui BASESCU !
Apriori, nu am fost membru PCR si nu sunt membru al vreunui partid politic, si am mult mai multe motive decat Dvs. sa nu-l iubesc pe Basescu, unul dintre ele fiind si faptul ca sunt profesor...
Probabil ca Dvs. nu l-ati urmarit personal, sau nu ati fost suficient de treaz, ca sa retineti cuvintele din juramant, dar asta nu este nicio problema, dati cautare pe Net si aveti ocazia sa-l revedeti-reauziti !
Ceea ce faceti insa incalca, cred eu, codul deontologic al jurnalistului, adica distorsionati adevarul si il transmiteti la acest mod cititorilor (mintiti cu buna stiinta si cu rea-credinta)!
Probabil ca cineva va plateste sa faceti asta, adica sunteti un biet lefegiu (acesta era sinonimul romanesc al mercenarilor) dar asta este problema Dvs. de constinta...