miercuri, 19 octombrie 2011

Romania si Federatia Rusa : un nou inceput de dialog diplomatic include si Transnistria


Foto: mae.ro
Iata o schimbare! In premieră în relațiile româno-ruse din ultimii cinci ani!

 M.A.E. al României, domnul Teodor Baconschi, l-a primit marți, 18 octombrie, pe reprezentantul special al Rusiei pentru conflictul transnistrean, Serghei Gubarev. Acesta a venit la București pentru a avea consultări în problema transnistreană inclusiv cu secretarul de stat pentru afaceri europene, domnul Bogdan Aurescu.

3 comentarii:

George Zaharia spunea...

Daca prin absurd Transnistria va reveni sub controlul Chisinaului optiunea RM spre o uniune vamala cu Ucraina,Belarus,Rusia etc va fi fara echivoc.La Chisinau nu s-a putut alege presedintele fara 2 voturi,sa ne gandim ce ar insemna comunistii intro alianta cu un partid din Transnistria? Moarte subita! Toate stradaniile guvernului de la Chisinau de apropiere de UE s-ar duce pe apa sambetei.Cu tot respectul pt populatia romanofona din zona transnistreana,dar in afara de 2-3 directori de licee cu lb de predare romana si vreo 2 sefi de organizatii,care in paranteza fie spus probabil beneficiaza de ceva avantaje din partea statului roman,restul conationalilor nostri din regiune nu vor nici unirea cu RM, cu RO nu mai vorbesc.Este stiut faptul ca acolo lunar utilitatile ii costa cam cat da un italian pe un pachet de tigari. Cam 5 euro. Nu vor accepta sa plateasca utilitati la preturi europene. Chisinaul ar trebui sa incerce negocieri cu Rusia si Ucraina pt un schimb teritorial. Teritoriul de peste Nistru, contra raionul Reni si Noua Sulita. Sau fostul judet Ismail. Unirea RO-MD si Transnistria ar duce la un stat multinational. Nu ne ajunge Har -Cov-ul ?

Unknown spunea...

sunt 150.000 de rusi si in total RO+RM sub 2% adica nu intra in parlament rusii !!

George Zaharia spunea...

Da . 150000 rusi,dar cei 120000 de ucraineni ? Asta numai in transnistria . In RM alte 400000 de ucraineni si vreo 300000 de rusi. Un partid slav nu ar putea avea putere in parlamentul RM odata cu integrarea Transnistriei? Pai in RO sunt 14000000 de maghiari si sunt de 20 de ani la putere. In RO reprezinta 6 procente minoritatea maghiara si fac jocurile de atatia ani,iar in RM rusii,ucrainenii,gagauzii si bulgarii reprezinta 30 de procente din electoratul RM. Cu respectul cuvenit , mai uitati-va pe datele populatiei din RM+PRM. Singura varianta care ar putea ajuta populatia romaneasca din Stanga Nistrului este eliminarea etnonimului moldovean in favoarea celui de roman si accesul la invatamant in grafie latina.Si bineinteles accesul liber la literatura si cultura romana.