duminică, 23 octombrie 2011

Planul Romaniei pentru Grecia este mai avantajos decat cel propus de Franta si Germania

  In zilele acestea , presedintele Tranian  Basescu  a subliniat faptul ca Romania nu poate sa mai plateasca la nesfarsit , in termeni financiari vorbind , indeciziile guvernelor din zona euro.
  Si pe buna dreptate Basescu putea sa sublinieze acest lucru ,  intrucat aceste infuzii de capital de ordinul miliardelor nu ajuta la insanatosirea financiara a Greciei , ci doar amana rezolvarea definitiva a problemei.
  Aici Romania are asul in maneca , intrucat planul creat pentru a solutiona problema Greciei are rolul de a opri aceste scurgeri de capital din zona euro catre guvernul din Atena.
   In principiu , planul romanesc pentru Grecia ajuta in primul rand tarile zonei euro, care ar fi scutite astfel de "plati" periodice si regulate catre Atena.
  Pentru aceasta operatiune Banca Nationala a Romaniei trebuie sa preia un pachet actionar de circa 30 % in Banca Nationala a Greciei , pachet gestionat printr-un administrator delegat al sau , iar prin aceasta tot fluxul financiar al Greciei ar trece sub observarea si indrumarea directa a BNR.
   Azi tarile zonei euro cer Greciei ajustari de salarii , adica de la salarii de 2000 de euro , sa se ajunga la salarii de 1400 de euro, iar planul romanesc nu prevede acest lucru.
  Asadar, Romania prezinta in Uniunea Europeana un plan financiar mult mai bun si superior celui prezentat pana acum de partenerii zonei euro . Si asta , spre binele tuturor tarilor europene !

Niciun comentariu: