vineri, 9 septembrie 2011

Aur : Cu zacamintele ei , Romania ocupa locul 8 in lume si locul 4 in Uniunea Europeana !

Care tara deţine cele mai mari rezerve de aur?


ROMANIA ( CU 700 TONE ZACAMANT)  OCUPA LOCUL 8 IN LUME DUPA EXTRACTIE SI DEPOZITARE IN BNR !!



Dar între timp ce standardul de aur a fost eliminat, metalul este încă in stocurile din întreaga lume. Aici este o imagine la 10  mari rezerve de aur pe planetă — în funcţie de raportul Consiliului Mondial de aur în August 2011.

1. Statele Unite - tone 8,133.5

În timp ce SUA a abandonat definitiv standardul de aur în 1971, are exploatațiile mai mari decat orice ţară u. În timp ce majoritatea depozitelor de aur sunt la Fort Knox din Kentucky, aurul este, de asemenea, deţinută de monetăriile US în Philadelphia şi Denver şi mai multe alte locaţii.

2. Germania - tone 3,401.0

Banca Centrală din Germania, Deutsche Bundesbank în Frankfurt, este manager al rezervelor țării. Cu toate acestea, rapoarte au apărut că cea mai mare parte de aur a Germeniei este în custodia fizic la New York, Federal Reserve. Doi ani în urmă, jurnalistul internaţional Max Keiser a primit o confirmare a acestor participări în SUA direct din Bundesbank.

3. Fondul Monetar internaţional (FMI) - tone 2,846.7

FMI poate mări activitatea economică din statele sale membre (187) din întreaga lume. În timp ce politicile sale de aur s-au schimbat în timp, rezervele sunt destinate ajutorului economiilor naţionale şi a stabiliza pieţele internaţionale. În funcţie de condiţiile de piaţă, va cumpara sau vinde porţiuni din rezervele sale în sprijinul unor inițiative economice specifice.

4. Italia - tone 2,451.8

Rezervele din Italia sunt deţinute şi gestionate de către Banca D'Italia. Italia este una dintre naţiunile PIIGS (împreună cu Portugalia, Irlanda, Grecia şi Spania), care sunt suferă de problemele financiare si care ameninţă întreaga zona euro, dar deţine încă 90 miliarde £ în valoare de aur.

5. Franţa - tone 2,435.4

Banque de France este aplicabil depozitarul central pentru rezervele de aur Franţei.

După al doilea război mondial,  Acordul Bretton Woods a stabilit un standard care raportat dolarul la cursul de schimb aur de 35 dolari o uncie. Preşedintele francez Charles de Gaulle a redus rezervele franceze de dolari  prin schimbul  de aur de la Fort Knox. Ca rezultat al acestei acțiuni și alte aspecte economice,  Preşedintele Richard Nixon a încheiat convertibilitatea  dolari de aur în 1971.

6. China - 1,054.1 tone

În timp ce ţara cea mai populată din lume este al șaselea pe lista totala a exploatațiilor , rezervele de aur straine din conturile Chinei sunt de doar  1,6% .

China este cel mai mare producător mondial de aur şi puteţi cumpăra aur de la minele ei .

Wall Street Journal a raportat că in China au crescut dramatic  cumpărarile de aur  ca răspuns la temerile inflaţiei. Din cauza posibilelor  tranzacţii stealth,  exploatațiile  și prețurile  sunt incerte.

7. Elvetia - tone 1,040.1

Elveţia a șaptea tara in  rang pe această listă este notabil .
Banca Naţională a Elveţiei este însărcinata cu gestionarea rezervelor de aur şi a politicii monetare a ţării.

8. Romania  804 tone!!!! LOCUL ROMANIEI DUPA EXTRACTIE SI DEPOZITAREA AURULUI IN BNR

 9. Rusia - tone 775.2 
Rezervele de aur a Rusiei se află în custodia băncii centrale a Federaţiei Ruse. Wall Street Journal a raportat că Rusia intenţionează să cumpere suplimentar  90 de tone pe an pentru a reaproviziona rezervele sale.

10. Japonia - tone 765.2

Aurul reprezinta  numai 3,3% din totalul rezervelor valutare ale Japoniei , care sunt administrate de Banca Japoniei.

11. Olanda - tone 615.5

Rezervele de aur şi finanţe naționale sunt administrate de bancă Netherland.

12. Marea Britanie -310.3  tone

Niciun comentariu: