joi, 1 septembrie 2011

31 August 2011 : limba romana devine politica regionala !

Dupa sarbatoarea limbii romane la Chisinau  si la Bucuresti., putem afirma ca politica externa romaneasca intra intr-o noua faza : "Afirmarea limbii romane ca politica regionala".
   Si ca aspect concret la acest demers se afla semnaturile multor organizatii romanesti din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova si Ucraina .
  Asistam fara indoiala la o modificare radicala in politica externa, unde acum pionul principal il reprezinta, cu precadere,  starea limbii romane in jurul frontierelor nationale si in lume in general.
  Ca aliat principal al politicii externe romanesti este, fara indoiala, redescoperirea si punerea in valoare a istoriei romanilor din teritoriile ce se afla azi in jurul statului national roman .
  Daca observati sau nu , Romania a reinceput anul acesta politica sa traditionala Balcanica, in contextul in care , odata cu impartirea Yugoslaviei , statul nostru a ramas cel mai mare stat din sud estul Uniunii Europene , atat ca populatie cat si ca teritoriu. Putem afirma ca Romania achiziioneaza astfel , cea mai buna pozitie strategica in zona, chiar mai buna decat cea interbelica .

Niciun comentariu: