sâmbătă, 27 august 2011

Romania si romanii de la FAPTE sunt alaturi de sarbatoarea din Chisinau


Ceea ce azi s-a auzit la parada din Chisinau, acel "Ura" prelungit ne trimite la timpul declararii independentei, astfel incat retraim cu totii o frantura din acel moment memorabil , pe care tinerii de azi nu l-au apucat !

Dar iata ca el se reproduce, el exista si ne reaminteste, cum de ce si de cine ne-am declarat independenta acum 20 de ani !

Imi aduc aminte anul 1991, aveam terminata facultatea de vreo doi ani, lucram deja ca director comercial la firma familiei mele si eram la Bucuresti pentru achizitii de marfuri , cand a venit vestea ca Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca si-a proclamat independenta de URSS ! Atunci am inteles ca in est, Romania nu mai are la frontiera pe rusi ci romanii din Basarabia constituiti intr-un stat numit Republica Moldova ! Am fost bucuros in sinea mea si am spus ca intr-adevar lumea s-a schimbat ! A fost , fara indoiala cel mai important eveniment in ultimii 10 ani ai secolului trecut din istoria romanilor ! Acum ne uitam inainte si suntem siguri ca urmeaza restul !Bagiu -Fapte Bucuresti

Niciun comentariu: