luni, 23 mai 2011

SONDAJ : Unirea Romaniei si Moldovei include Transnistria !


Un nou sondaj de opinie a fost lansat de catre asociatia FAPTE din Bucuresti asupra perceptiei pe care romanii din statul roman o au asupra Transnistriei si unirii cu Republica Moldova.

Astfel la intrebarea daca doreste unirea RO-RM si daca doresc o eventuala unire cu Transnistria sau fara Transnistria din 828 de intervievati au raspuns :

1-doresc unirea RO-RM 84% din intervievati
2-nu doresc 12%
3-nu stiu 4%

Pentru intrarea Transnistriei in statul roman aceeasi au raspuns:

1-doresc Transnistria in noul stat RO+RM 78%
2-nu doresc Transnistria 9%
3-nu stiu/nu raspund 13%

Din acest sondaj se observa ca problema Transnistriei este mult mai cunoscuta decat acum un an , cand la aceeasi intrebare doar 62% raspundeau pozitiv , iar ceilalti 38% nu doreau sau nu stiau/nu raspundeau !

sursa BAGIU-FAPTE

Un comentariu:

George Zaharia spunea...

Unirea RM-RO incluzand Transnistria ar fi o bomba cu efect intarziat care va duce la dezmembrarea statului roman. Pretentiile asupra unor teritorii care au apartinut vremelnic, doar in timpul Ducai Voda si intre 41-44 Romaniei vor da apa la moara iredentistilor maghiari si nu numai. Este adevarat ca exista aprox 150 mii de romani moldoveni acolo dar ei nu au fost niciodata parte a statul;ui roman. De aceea consider ca un schimb teritorial intre Romania unita cu Moldova si Ucraina, Transnistria contra raioanelor majoritar romanesti Reni, Sulita Noua,Herta,Hliboka/Adancata si sudul raionului Storojinet,poate si satele de peste Tisa din Maramuresul de Nord, ar fi o solutie. Pentru conationalii nostri de peste Nistru am putea cere Ucrainei un fel de autonomie sau macar studierea in limba romana ,nu"moldoveneasca" cu alfabet chirilic. Si asta cu parere de rau. gixe_geo59@yahoo.com.