marți, 31 mai 2011

Chisinau : Bucurie la AIE !


S-a rupt lantul rautatii din jurul AIE-2 ! Si bine ca s-a facut !

O serie de evenimente fericite dau castig de cauza enorm atat logic cat si moral pentru liderii aliantei !

Lupu a facut intalnirea vietii lui cu presedintele Obama, Filat a punctat pe candidatul cel mai favorizat, iar Ghimpu a cules in surdina capital poitic !

Cei trei acum vor sa apara in public pentru sustinerea lui Chirtoaca ! Putem spune ca s-a format CALUL TROIAN al aliantei condus cu grija si responsabilitate in curtea acelor PCRM-isti care stiu doar DAVAI si PASLII , sau care danseaza doar inainte si inapoi pe culoarea vesnic rosie a semaforului politic !

Iata marele avantaj al democratiei pe care AIE il exploateaza acum la maxim : diversitatea de partide politice , care la un moment dat aranjate intr-un anumit fel pot obtine maximul de la momentul politic in care se afla !

Lucrurile sunt mature acum , sau facut multe , sunt inca altele de facut , dar fata de comunisti ei gasesc culoarul politic cel mai favorabil pentru afirmare si consolidare !

Faptul ca, PCRM nu s-a modernizat in atatia ani, reprezinta pentru Dondon o piatra de gat, un mars fortat si greoi in care Dodon , altfel activ, se gaseste incastrat si sugrumat la gat in doctrina veche moscovita care e cunoscuta deja pe de rost de multi si de aceea nu mai prezinta interes !

Se profileaza asadar in clar diferenta intre democratie si autocratie de tip dictatorial post-sovietic, care arata ca o marfa second-hand care pe deasupra este veche , uzata si demodata ! Bagiu-FAPTE





Niciun comentariu: