sâmbătă, 7 mai 2011

Americanix : Scutul ne "scuteste" de prezenta ruseasca !




Iata ca a venit momentul in care Romania ii permite Rusiei sa isi retraga trupele din Republica Moldova !
Este vorba de o retragere logistica datorita scutului spatial, care ii "scutesc" pe rusi de cheltuieli cu armata in Tiraspol. Deci , inutilitatea este evidenta de acum incolo.

Este clar pentru toti ca scutul face ca o raza destul de mare in jurul Romaniei sa nu mai poata fi sub un eventual tir direct al rachetelor rusesti si deci influenta Moscovei scade puternic , fara ca SUA si Romania sa fi dorit asta in mod explicit ! De fapt, uciderea lui Bin Laden deschide un nou capitol in Orient, acolo unde arma Iranului exista si poate atinge estul Europei ! Nu este o joaca cu Teheranul care ameninta direct si oficial occidentul si aici NATO are obligatia sa apere aliatii estici Romania si Bulgaria in prima linie.

Dar toti suntem de acord ca marele beneficiar extra-NATO este Republica Moldova , pentru ca stim ca raza de actiune a scutului anti-racheta poate ajunge Crimeea si acopera Constantinopolul (Istambulul) !

Iata cum colaborarea SUA-Romania apara indirect, dar sigur, toti romanii si urmasii lor instrainati dupa 1947 de la statul roman la noul stat artificial creat pentru ei , defunctul RSSM ! Si nu numai atat ci si toti ceilalti romani din Balcani se bucura de acest beneficiu ! Este intr-adevar o mare realizare istorica pentru balcanii romanesti !! Bagiu





Niciun comentariu: