luni, 11 aprilie 2011

TEST de inteligenta : Este corect Republica Moldova sau Republica ex-Sovietica Democrata Moldova??

O intrebare dificila pentru PCRM in actuala campanie electorala !

      Motivatii : In primul rand , actuala republica cu capitala la Chisinau a fost fondata de rusi in timpul URSS (prin medoda Tzunami care a inundat cu ideologie rosie si cu imba rusa un teritoriu si o populatie a statului roman ) . Bazele fondarii sunt de regasit in 1812 cand Prutul incepe sa fie granita in loc de rau intern traditional ,ca alte rauri asemenea lui, si cand limba rusa nu era cunoscuta in popor !
        Actuala Republica Moldova nu are nimic cu Stefan cel Mare , decat ca istorie comuna a cetatenilor ei cu restul romanilor, pentru ca nu de la Stefan sau de la alt conducator de-al nostru au rezultat actualele granite si nici actuala organizare teritoriala raionala de tip sovietic.Si daca pe un teritoriu adimistrat de rusi s-a proclamat Republica Democrata in 1991 (la fel ca in 1917), dar s-a mentinut organizarea teritoriala si administrativa sovietica denumirea de limbii tot sovietica , atunci e bine ca ea sa se numeasca Republica ex-Sovietica Democrata Moldova , pentru ca daca identic si Timocul ar iesi independent din Serbia la fel ca alte regiuni cu popoare yugoslave de dupa 1991 , s-ar denumi Republica Valahia Timoceana ex-yugoslava !
    Din punct de vedere al ideologiei comunistii sunt apropiati si legati strainilor invazori rusi si sarbi , decat de restului romanilor, pentru ca dupa actul din 1812 in Moldova , a urmat actul din 1833 in Valahia unde sarbii au ocupat cu forta (gen Transnistria de azi) cele patru judete ale Valahiei din sudul Dunarii, iar in 1859 unirea Moldovei cu Valahia s-a facut fara teritorii si populatie sub ocupatie straina rusa si sarba ! Amintim celor ce nu cunosc istoria ca ,pana in 1833 ,Valahia era organizata teritorial in trei provincii ,avea un domn initial la Targoviste, un ban la Craiova si un cneaz la Negotin, iar capitala ulterior s-a mutat la Bucuresti !
Daca in 1917 teritoriul dintre Prut si Nistru se elibereaza de rusi si se uneste cu restul statului roman, regiunea Valahiei numita Timoc nu reuseste sa o faca , chiar daca locuitorii ei au trimis delegati la Bucuresti , care exprimau acest lucru !
     In principiu , daca judetele au functionat din 1920 pana in 1940 si din 1941 in 1945 in Basarabia, in Timoc a continuat regimul "Smirnovian" ce il gasim si azi in toata frumusetea lui in asa zisa Serbie devenita formal Democrata !
    Noi , am invatat lectia istoriei si distingem binele de rau in ceea ce priveste soarta romanilor rapiti si separati cu forta de restul actualului stat Romania, dar PCRM nu poate intelege ca ei sunt distrugatorii propriului popor !
Intrebare pentru  PCRM : Va simtiti bine in calitate de co-asupritori si distrugatori de identitate , de administratie separata de popor si tara ?
Eu,  in locul lor,  inainte sa ma pronunt la intamplare as medita profund !

Bagiu Ovidiu FAPTE



Niciun comentariu: