vineri, 29 aprilie 2011

Romania-Moldova parteneriat strategic !

AIE incepe sa se cimenteze pe relatia Bucuresti-Chisinau si este foarte important de spus ca toate propunerile s-au transformat in proiecte si unele sunt in executie, altele urmeaza drumul firesc al intrarii in aplicare.


Moldova s-a schimbat , poate mai putin decat doreau cetatenii, dar mai mult decat era in 2008 de exemplu ! Si sa o spumem ca este doar inceputul si politicienii trebuie sa tina pasul cu nevoile oamenilor ca sa poata fi realesi si sa continue ceea ce au inceput bine si sa corecteze ceea ce au gresit pana acum !

Vazand comportamentul natural si firesc al lui Lupu cu Basescu , Moldova este acum mai pretioasa in fata Romaniei decat a Rusiei !

Si calculele imi dau dreptate : E mai aproape Chisinaul de Iasi decat de Balti sau Cahul , si oricum mai la indemana si mai usor de abordat Bucurestiul decat Moscova ! Si aici nu este vorba de limba ci de pozitie ! E una sa fii micutul moldovean la Kremlin mereu timorat sa nu tuseasca rusul si e alta la Bucuresti unde ti se desface limba iti dai drumul si vorbesti ca e tara libera si nimeni nu te timoreaza ! E simplu , e real , e fara perdea, e sincer, e altceva ! sursa BAGIU FAPTE

Niciun comentariu: