sâmbătă, 2 aprilie 2011

Drepturile colective "nu fac parte din legislatia europeana"


Adunarea de la Toplita A FCRHCM -foto Agerpres
Drepturile colective "nu fac parte din legislaţia europeană"
de Anda Marin

Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş susţine că adoptarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale duce la instituirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice.

Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş a adresat un apel către societatea civilă şi toate partidele parlamentare de constituire a unui grup care să militeze pentru demnitate şi echilibru naţional.

Vicepreşedintele forumului, Ioan Lăcătuşu, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de efectele unor acţiuni organizate cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni.
Ioan Lăcătuşu s-a declarat îngrijorat de consecinţele pe care le-ar putea avea adoptarea unor legi precum cea a statutului minorităţilor naţionale şi cea a regionalizării României.
"Proiectele de legi ale statutului minorităţilor naţionale şi a regionalizării după legea educaţiei adoptată duc de facto la instituirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice.

"Drepturile colective, principiul teritorialităţii, crearea unor organisme paralele cu cele ale statului nu fac parte din practica şi legislaţia europeană."
Ioan Lăcătuşu a apreciat că adoptarea unor legi care să prevadă astfel de drepturi au efecte pe termen lung.
"A adopta asemenea lucruri sunt greşeli de neiertat cu consecinţe incalculabile pe termen lung care trec peste interesele partidelor", a declarat Ioan Lăcătuşu.
Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş este o organizaţie nonguvernamentală care reprezintă interesele a aproximativ 400.000 de români din cele trei judeţe.

Angela Bîrsan
corespondent HARGHITA

Niciun comentariu: