marți, 8 martie 2011

Romania preia Crimeea si salveaza Ucraina ??!!

    Romania ar putea prelua Crimeea si ar salva astfel Ucraina de la secesiune si dezintegrare teritoriala !

     Cunoastem bine ca Rusia are interes in Crimeea si propunerea pe care azi o aduc la cunostinta cititorilor nostri are un caracter profund si strategic pentru ambele state !
     Ne amintim ca Romania a semnat un acord de granita cu noua Ucraina , tara asa rezultata din descompunerea URSS , prin care statul roman i-a acordat in administrare regiunile Cernauti si Odessa.
     Dar Romania nu a cerut la schimb un teritoriu echivalent ca suprafata care sa intre in administratia sa !

    Azi tendinta separatista a Crimeei este evidenta si presiunile Rusiei sunt evidente in sprijinul acestei tendinte ! Amintim ca teritoriul Crimeei a apartinut Romaniei de Constantinopol mai mult de 1200 de ani pana in 1453 , apoi 250 de ani turcilor,200 de ani rusilor, apoi URSS si acum Ucrainei.
    Acest schimb teritorial ar face ca Ucraina sa nu se mai confrunte cu riscuri separatiste, iar in schimbul acestui favor limba romana ar deveni limba regionala in Bucovina si Odessa, aceste regiuni ar avea o autonomie mai mare , dar si limba romana ar redeveni oficiala in Crimeea !

    In principiu intre cele doua tari acordul este unul de tipul : eu ti-am dat ceva teritoriu de la mine tu imi dai ceva teritoriu de la tine si rusii nu iau nici de la mine nici de la tine ! Care va fi reactia Ucrainei ? Bagiu



Niciun comentariu: