vineri, 21 ianuarie 2011

Transnistria : totul e clar !

Teritoriile Romaniei si Moldovei.
Iata ca o voce din Tiraspol vine acum si reclama faptul ca in zona lor nu se poate studia "moldoveneasca" si ca (surpriza) solicita Bucurestiul si Chisinaul in acest sens .Bine! Guvernele Romaniei si Moldovei vor trimite carti si profesori !

Totul e clar acum , efectele dau roade ! A inceput acolo sa se inteleaga ca distractia "cu uite statul nu e statul" nu mai tine si ca revenirea la normalitate este o chestiune de timp.

De fapt odata cu intrarea in Uniunea Sovietica in 1940 si dupa 1945 , romanii nu si-au schimbat limba si nu si-au schimbat cetatenia, ei au continuat sa fie cetateni romani si sa vorbeasca romaneste ca mai inainte , ocupantul a schimbat intentionat  denumirea limbii nu limba in sine si a acordat populatiei inca o cetatenie cu pasaport sovietic. Asta e tot ! In rest ,doar speculatii proaste !
    Eu propun chiar schimbarea denumirii zonei ! As denumi zona "Mihai Viteazul 1601" ca sa se puncteze faptul ca domnitorul nostru si-a reclamat autoritatea sa asupra zonei , intr-o scrisoare catre polonezi, fara sa intrebe de sanatate pe rusi .

Niciun comentariu: