sâmbătă, 4 decembrie 2010

Românii din Spania şi Italia îşi fac partid în România: România Nouă!

Mulţi dintre românii din Spania şi Italia se pregătesc de întoarcerea în România. De aceea, vor să-şi facă partidul lor în ţară. Numele partidului este România Nouă! Numele ales este însăşi filosofia partidului, acela de a crea o nouă Românie, a binelui comun, din care să nu fie nevoit nimeni să emigreze.
Partidul România Nouă vrea să definească îngemânarea, simbioza dintre românii din Diasporă şi cei de acasă pentru ridicarea, pentru construcţia noii Românii.
Partidul România Nouă este cel de-al patrulea pas din mişcarea de regenerare, unificare şi autofinanţare a românilor. Mai întâi am creat Casa România, pentru a ne aduce aminte că suntem români şi casa noastră este identitatea. Apoi am creat Partidul Românilor din Spania, PIRUM pentru a ne conştientiza puterea publică, politică pe care românii o avem. Al treilea pas a fost crearea Mişcării Românilor din Europa, MRE pentru a ne spune că românii din Europa suntem într-o mişcare întreptată spre România.
Acum constituirea Partidului România Nouă, RN este de fapt direcţionarea şi ancorarea acestei dinamici: a construi, a crea, a face împreună o Nouă Românie, o Românie Nouă!
Sâmbătă, 20 noiembrie în Alcala de Henares (oraş care are una dintre cele mai mari comunităţi de români din Spania) la mânăstirea franciscană, a fost constituit Partidul România Nouă.
Membrii fondatori sunt din toate regiunile ţării, inclusiv Basarabia şi reprezintă toate categoriile sociale şi intelectuale din România. În Spania locuiesc în Madrid, Barcelona, Huelva, Malaga, Zaragoza, etc. şi sunt lideri locali ai românilor din acele zone. De asemenea, reprezentanţi ai românilor din Italia susţin şi se implică în construcţia noului partid.
Partidul România Nouă, RN este un partid postmodern care afirmă principiile de schimbare a mentalităţii, unitate a neamului românesc şi regenerare a economiei.
Partidul România Nouă, RN afirmă valorile democratice europene şi promovează o moralitate creştină tradiţională.
Partidul România Nouă, RN are ca şi obiective:
- Relansarea economică prin accentuarea industriei energiilor renovabile; prin accelerarea dezvoltării infrastructurii; prin promovarea turismului şi a comerţului la nivel naţional şi internaţional, etc.
- Identificarea, recuperarea şi conservarea valorilor româneşti de pretutindeni;
- Unirea Basarabiei cu România;
- Depolitizarea instituţiilor publice şi impunerea criterilor meritocratice;
- Asigurarea şi garantizarea unui sistem sanitar gratuit, universal, de nivel european;
- Relansarea agriculturii prin încurajarea producătorilor de produse ecologice şi împăduriri masive;
- Descentralizarea sistemului administrativ prin transfer real de atribuţii şi finanţare obiectivă de la instituţiile centrale la cele locale;
- Debirocratizarea masivă a întregului sistem din România şi informatizarea acestuia;
- Practicarea şi implemenatrea unor politici fiscale echitabile.
Dintre condiţiile de aderare la Partidul România Nouă, RN original este faptul că noul partid nu acceptă prin statut ca şi membrii: senatori, deputaţi, miniştrii, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi primari care au aparţinut vreunui partid politic, din ultimii 20 de ani.
Noul partid înfiinţat doreşte a fi speranţa românilor pentru o Românie adevărată, a tuturora, România Nouă!

Membrii Fondatori Partidul România Nouă, RN

Niciun comentariu: