miercuri, 15 decembrie 2010

E OFICIAL ! Romania nu mai este un stat cu risc financiar si poate ajuta republica Moldova !

Judetele Romaniei si Raioanele de tip sovietic din Republica Moldova
     Romania iese din zona de risc financiar, adica nu mai este un stat ce poate intra in incapacitate de plata, conform ultimului discurs al lui Basescu de ieri. Daca putem spune ca statul roman se salveaza nu acelasi lucru putem spune de alte state din zona precum Grecia, Ungaria, Bulgaria.
     Aceasta noua pozitie arata ca finantele statului roman nu mai sunt in zona de risc si Republica Moldova poate conta pe ajutor banesc in continuare de la guvernul din Bucuresti.
     Amintim ca guvernul din Chisinau a fost beneficiarul net al unei sume de 8 milioane de euro din partea Romaniei si acest ajutor se poate mari an de an , punand la socoteala si faptul ca fondurile europene cer in mare parte a lor co-finantare .
    O apropiere a finantelor celor doua republici acum este mult mai posibila si poate fi benefica intrucat se poate trece la un regim intens de colaborare pentru inceperea programului de uniformizare a veniturilor din salarii si uniformizarea pensiilor, un alt punct ce ar schimba mult panorama economica si politica pana la urmatoarele alegeri anticipate de la anul .

Niciun comentariu: